DAKVENSTER-TEAM

Voor al uw dakramen en vensters

Onze vakmannen werken in heel Nederland!

Bel ons: 088 - 11 55 617

Dakraam in plat dak? Zo gepiept!

Is het moeilijk om een plat dak open te breken zodat je er een venster in kunt plaatsen? Met als doel natuurlijk dat het daglicht via een dakraam je ruimte behaaglijker maakt. Een grote zorg is vaak het gevaar voor lekkage. Iedereen weet dat water vaak blijft liggen op horizontale vlakken terwijl schuine dakvlakken het water snel naar onderen ‘wegwerken’.
Maar dit is vaak geen probleem, een plat dak is voorzien van een geringe hellingshoek om afwatering te bevorderen.

Voer daglicht door je platte dak

Een plat dak is zeker geschikt voor een dakraam. Wij brengen je in contact met een vakman die een dak snel opent en probleemloos van een passend dakraam voorziet. Zo’n specialist gaat natuurlijk niet tuimelramen of valramen adviseren voor een plat dak. Een dakraam voor een plat dak valt uiteen in de volgende drie categorieën:

  • dakkoepels
  • lichtstraten
  • lichttunnels

Deze categorieën van een dakraam zijn zowel verkrijgbaar in een kunststof uitvoering als ook in glas. Een venster van glas in een vlak dak ziet er, zeker na verloop van tijd, wel veel mooier uit dan eentje van kunststof. De tand des tijds knaagt namelijk snel krasjes en vlekken in het kunststof.

Dakkoepel

Een dakkoepel is een daglichtkoepel waarmee je via je plat dak een zee van natuurlijk daglicht je ruimte binnen brengt. Zo’n dakraam brengt nogal wat voordelen en mogelijkheden met zich mee:

  • uitstekende isolerende werking
  • veiligheidsglas
  • optie voor een regensensor
  • naadloze aansluiting op het plafond
  • uv-filter of marmoleumvloer
  • optie voor ventilatie
  • onderhoudsarm

Thomas Geldens

Ik wilde een nieuw dakvenster laten plaatsen maar ik had geen idee of ik daar een vergunning voor nodig had. Gelukkig kon een specialist van Dakvenster-Team me daar meer over vertellen. Ik moest mijn plannen wat aanpassen, maar uiteindelijk...

David Reijers

Offerte aangevraagd voor een elektrisch bedienbaar dakraam van 78 bij 118 centimeter. Ik kreeg meerdere offertes toegestuurd, dus ik kon rustig gaan vergelijken. Ik moet zeggen dat dat erg handig is. Uiteindelijk gekozen voor...

Joshua Ketting

Het dakraam dat wij wilden laten plaatsen had geen alledaags formaat, maar gelukkig maken de specialisten van Dakvenster-team ook dakvensters op maat. De communicatie met jullie vakmannen verliep gesmeerd, en het dakraam was in een mum van tijd...

Maxim Frerichs

Ik twijfelde of ik moest gaan voor een tuimeldakraam of een uitzetraam. De vakman van Dakvenster-Team wees me echter op het uitzetbaar tuimeldakraam, ideaal! Een ideaal dakraam. Daarom meteen ook maar een vrijblijvende offerte aangevraagd, die ik al snel...

Owen Fremie

Wij moesten erg lang wachten tot we een reactie kregen op onze aanvraag, dat moet beter kunnen. Maar uiteindelijk hebben we niks te klagen, want jullie hebben ervoor gezorgd dat er nu een prachtig dakvenster in ons dak is geïnstalleerd.

Lichtstraat

Een lichtstraat, het woord zegt het al, is in functie eigenlijk een verlengde lichtkoepel. Met een lichtstraat maak je elke werk- of woonruimte tot een plek waar je vrolijk van wordt. De zonovergoten lichtinval vergroot via je plat dak je ruimte ook nog eens visueel en een lichtstraat zorgt exact daar voor. Er zijn twee veel gekozen uitvoeringen van dit dakraam: het lessenaarstype (één schuin glasvlak) en het zadeldak (twee schuine glasvlakken die in een punt samenkomen). In feite maak je van een groot deel van je plat dak een glazen dak!

Lichttunnel

Het kan voorkomen dat je een ruimte hebt waar je geen verticaal raam maar ook geen dakraam kunt plaatsen. Voor deze ruimtes bieden lichttunnels dé oplossing. Via vaste of flexibele buizen breng je zo natuurlijk licht naar binnen. Kijk je naar je plafond, dan lijkt het net of er mooie lichtspotjes zijn gemonteerd. Maar in feite komt hier het daglicht naar binnen toe.

Contact opnemen of offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte op voor het dakraam in de materialen naar uw keuze. Geeft u daarbij ook de gewenste afmeting door? Dan ontvangt u gratis offertes via ons netwerk van ervaren monteurs.