DAKVENSTER-TEAM

Voor al uw dakramen en vensters

Onze vakmannen werken in heel Nederland!

Bel ons: 088 - 11 55 617

Dakraam toe aan reparatie?

Een raamlat verzakt van je dakraam, zichtbare houtrot, lekkage, uitgedroogde rubberen elementen, verstopte ventilatieroosters, een klemmend of zelfs vastzittend raam, het zijn slechts een paar zaken waar je dakraam onder kan gaan lijden. Laat daarom tijdig je dakvenster repareren.

Reparatie vaak beter dan totale vervanging

Het eerste dilemma waar je mee kampt als je een niet langer deugdelijk dakraam hebt: wordt het reparatie of wordt het vervangen? Sowieso kun je dit dilemma beter niet alleen oplossen. Vraag de vakman wat beter is. Een raam dat aan het eind van z’n latijn is, kun je repareren maar een volgend jaar dient zich gegarandeerd een nieuw euvel aan. Voor een nieuw dakraam gelden wellicht nog de garantiebepalingen. En een dakraam van een jaar of tien zou best weer snel via reparatie goed kunnen worden.

Reparatie hoeft veel minder te kosten dan een complete vervanging. Een kleine reparatie zou de handyman in jou zelf wel aankunnen, bijvoorbeeld met een reparatiesetje. Wordt een reparatie iets complexer dan bijvoorbeeld lakschade verhelpen van een grenen venster, dan is het aan te raden een specialist naar je dakraam te halen.

Ga uit van deskundig advies

Als je dakraam er nog goed uitziet, maar wel een of meer onderdelen door slijtage het minder goed ‘doen’, kun je zulke onderdelen laten vervangen. Voor topmerken zoals Velux geeft het typeplaatje de nodige info om te kijken welk soort onderdelen je voor een reparatie nodig zou hebben. Dit typeplaatje bevindt zich bij Velux dakramen vaak op de kopse kant van het draaiende dakraam.

Omdat een dakraam uit veel onderdelen bestaat, is advies en reparatie van de vakman via een servicebezoek vaak veel beter dan zelf proberen uit te zoeken waar je dakvensterraam niet meer deugt. En hoe je dan aan exact dezelfde nieuwe onderdelen kunt komen voor een goede reparatie.

Stef Kleibrink

Wij hebben thuis een rieten dak, en ik was nooit op de hoogte van het feit dat daar ook gewoon een dakvenster in kan worden geplaatst. Inmiddels weet ik wel beter, want Dakvenster-Team heeft vakkundig een prachtig dakraam geïnstalleerd bij ons...

Wessel Overdijk

Ik wilde zelf een dakraam laten plaatsen en heb dus bij jullie om advies gevraagd. Na een tijdje had ik al wel door dat het me niet zelf ging lukken. Gelukkig kon er snel een professional langskomen om het dakvenster vakkundig te installeren...

Damian Fredriks

Wij moesten erg lang wachten tot we een reactie kregen op onze aanvraag, dat moet beter kunnen. Maar uiteindelijk hebben we niks te klagen, want jullie hebben ervoor gezorgd dat er nu een prachtig dakvenster in ons dak is geïnstalleerd.

Philip Cadefau

Offerte aangevraagd voor het installeren van twee kunststof dakvensters. Nu zijn we een week verder en de klus is al probleemloos afgerond. De vakman die we via Dakvenster-team hebben gevonden werkte snel, vakkundig en voordelig. Erg tevreden dus.

Quinten Kuit

Ik twijfelde of ik moest gaan voor een tuimeldakraam of een uitzetraam. De vakman van Dakvenster-Team wees me echter op het uitzetbaar tuimeldakraam, ideaal! Een ideaal dakraam. Daarom meteen ook maar een vrijblijvende offerte aangevraagd, die ik al snel...

Vocht tegengaan, verf behouden

Vervang dus niet té snel een heel dakraam. Reparatie is echt vaak een goed alternatief. Als de ruit van je raam lek is en dus condens laat zien, dan hoeft vaak enkel het glas te worden vervangen. Je hebt dan meteen ook de gelegenheid om voor een bepaald type glas te kiezen zoals zonwerend, isolerend, inbraakwerend en privacyglas. Vocht kan ook kwalijke gevolgen hebben voor de laklaag van je raam. Zo’n laag kan los gaan laten en het vocht gaat dan zijn ‘slopende’ werk doen. Het ‘weer’ komt in het hout.

Laat je raam checken door een vakman

Vaak is het, ook al kun je het zelf verhelpen, handiger om een vakman te laten komen en het hele raam te checken op mogelijke reparatie. Zo’n specialist vindt snel alle mankementen en geeft professioneel advies. Bij ons kun je gemakkelijk in contact komen met ervaren vaklui. Het contactformulier is snel ingevuld.