DAKVENSTER-TEAM

Voor al uw dakramen en vensters

Onze vakmannen werken in heel Nederland!

Bel ons: 088 - 11 55 617

Materialen voor uw dakraam

Wij bieden dakramen in diverse soorten en maten. Daarnaast heeft u keus uit diverse materialen, zoals hout, kunststof, aluminium en staal. Uw materiaalkeuze hangt mede af van uw smaak, budget en de verwachte levensduur van het materiaal.

Hier vindt u een overzicht van onze materiaalsoorten. Vraag onze medewerkers gerust om meer informatie over de materiaalsoort van uw keus.

Houten dakvenster

Hout geeft uw woning een warme gemoedelijke sfeer. Het is de populairste keus voor woningen met een klassiek karakter, zoals herenhuizen en landelijke boerderijen. U heeft keus uit diverse soorten hout. De hardhoutsoorten afzelia en meranti worden het meest gebruikt voor een houten dakraam, omdat dit sterke houtsoorten zijn met een lange levensduur.

Een groot voordeel van hout is dat het relatief goedkoop is. De isolatiewaarde van hout is zeer goed. In combinatie met isolerend glas helpt het om de ruimte beter te isoleren. Daarmee bespaart u jaarlijks op uw energierekening.

Een nadeel van hout is dat het meer onderhoud nodig heeft. Houten dakramen moeten gemiddeld eens in de vijf tot zeven jaar opnieuw geschuurd, gelakt en geschilderd worden. Ook daarvoor kunt u Dakvenster-team inschakelen.

Kunststof dakraam

Kunststof wordt het meest gebruikt bij nieuwbouwwoningen. Het heeft een moderne uitstraling en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Zelfs in houtnerfstructuur, die nauwelijks te onderscheiden is van echt hout. Heeft u al kunststof kozijnen? Dan leveren wij uw nieuwe kunststof dakraam desgewenst in dezelfde kleur.

Het voordeel van kunststof kozijnen is de lange levensduur. Het materiaal kan tot wel vijftig jaar meegaan. Daarnaast is het onderhoudsarm, moeilijk ontvlambaar en het verkleurt nauwelijks.

Een kunststof dakvenster is wel duurder dan een houten dakvenster. Dit verschil compenseert u op den duur met de onderhoudskosten van hout, zodat het op lange termijn de voordeligste keus is.

Senn Ketting

Bij ons nieuwe dakraam konden we ook zonwering uitkiezen. Na ons goed te hebben laten adviseren gekozen voor rolluiken. Heerlijk dat we nu zelf de temperatuur en lichtinval kunnen regelen op onze zolderkamers. Bedankt voor de vakkundige hulp...

Quinten Adelaar

Offerte aangevraagd voor het installeren van twee kunststof dakvensters. Nu zijn we een week verder en de klus is al probleemloos afgerond. De vakman die we via Dakvenster-team hebben gevonden werkte snel, vakkundig en voordelig. Erg tevreden dus.

Mika Heerschop

Ik wilde een nieuw dakvenster laten plaatsen maar ik had geen idee of ik daar een vergunning voor nodig had. Gelukkig kon een specialist van Dakvenster-Team me daar meer over vertellen. Ik moest mijn plannen wat aanpassen, maar uiteindelijk...

Joel Heijman

Wij hebben thuis een rieten dak, en ik was nooit op de hoogte van het feit dat daar ook gewoon een dakvenster in kan worden geplaatst. Inmiddels weet ik wel beter, want Dakvenster-Team heeft vakkundig een prachtig dakraam geïnstalleerd bij ons...

Douwe Mens

Het dakraam dat wij wilden laten plaatsen had geen alledaags formaat, maar gelukkig maken de specialisten van Dakvenster-team ook dakvensters op maat. De communicatie met jullie vakmannen verliep gesmeerd, en het dakraam was in een mum van tijd...

Aluminium dakvenster

Een aluminium dakraam geeft uw woning een strakke en moderne uitstraling. Het wordt steeds meer toegepast op nieuwbouwwoningen en bedrijfspanden. Het materiaal is verkrijgbaar in alle mogelijke RAL-kleuren.

Aluminium is sterk, licht en duurzaam. Het materiaal heeft een thermische onderbreking die energieverlies tegengaat. Daarnaast is het zeer krachtig en het vervormt niet. Daardoor houdt het ook inbrekers langer buiten de deur, omdat hun gereedschap nauwelijks grip krijgt op aluminium.

Een nadeel is dat aluminium een hogere kostprijs heeft dan bijvoorbeeld kunststof. U heeft daarna geen extra onderhoudskosten: het is voldoende om het af te nemen met een vochtige doek.

Stalen dakraam

Vroeger werd staal vooral gebruikt in de exclusieve woningen van rijke mensen. Het hoogtepunt van staal was in de jaren zestig. Tegenwoordig is staal weer helemaal terug bij zowel oudere woningen als moderne nieuwe woningen. Staal geeft de woning een unieke karakteristieke uitstraling.

Staal is ontzettend sterk. Het heeft een zeer lange levensduur en is onderhoudsarm. Het nadeel van staal is dat het een slechtere isolatiewaarde heeft. Daarnaast ligt de prijs relatief hoog, omdat er minder vraag naar is dan de andere materialen.

materialen dakraam

Contact opnemen of offerte aanvragen

Vraag een vrijblijvende offerte op voor het dakraam in de materialen naar uw keuze. Geeft u daarbij ook de gewenste afmeting door? Dan ontvangt u gratis offertes via ons netwerk van ervaren monteurs.