DAKVENSTER-TEAM

Voor al uw dakramen en vensters

Onze vakmannen werken in heel Nederland!

Bel ons: 088 - 11 55 617

Soorten dakramen

Dakramen zijn er in verschillende soorten en maten. Welk dakraam u nodig heeft, hangt af van verschillende factoren. Hoe wilt u uw raam openen? Hoeveel ruimte heeft u daarvoor? Hoe groot mag het raam zijn? Heeft u een plat of schuin dak? Wij hebben een passende oplossing voor ieder situatie.

Tuimeldakraam

Het tuimeldakraam is het meest populaire type dakraam. Hierbij opent u uw raam met een hendel, waardoor het naar binnen tuimelt. Het grote voordeel is de gemakkelijke bediening. Ook kunt u het gehele raam eenvoudig bereiken, zodat u het zowel van binnen als buiten gemakkelijk schoon kunt maken. Een nadeel is dat de raamopening niet geheel vrij komt als u het raam opent.

U heeft veel extra mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een benedenlicht, voor een chiquere uitstraling en een beter uitzicht. Of een tuimelraam met een verhoogde kantelas, zodat het raam ook makkelijker bediend kan worden door lange mensen.

Uitzetraam

Een uitzetraam wordt aan de onderkant geopend. U klapt het raam naar buiten open. Het raam rust op een hendel om geopend te blijven. Dit type raam is zeer geschikt voor kleine ruimtes, zoals een toilet of badkamer. U ventileert de ruimte zonder risico op ongewenste gasten. Een nadeel van een uitzetraam is dat de buitenzijde niet eenvoudig te bereiken is. Dat is lastig met schoonmaken.

Uitzetramen zijn verkrijgbaar in diverse maten en materialen, zoals hout, kunststof, aluminium of staal.

Joshua Elsenaar

Offerte aangevraagd voor het installeren van twee kunststof dakvensters. Nu zijn we een week verder en de klus is al probleemloos afgerond. De vakman die we via Dakvenster-team hebben gevonden werkte snel, vakkundig en voordelig. Erg tevreden dus.

Luca Jacobi

Wij moesten erg lang wachten tot we een reactie kregen op onze aanvraag, dat moet beter kunnen. Maar uiteindelijk hebben we niks te klagen, want jullie hebben ervoor gezorgd dat er nu een prachtig dakvenster in ons dak is geïnstalleerd.

Morris Bronder

Offerte aangevraagd voor een elektrisch bedienbaar dakraam van 78 bij 118 centimeter. Ik kreeg meerdere offertes toegestuurd, dus ik kon rustig gaan vergelijken. Ik moet zeggen dat dat erg handig is. Uiteindelijk gekozen voor...

Jelte Cadefau

Het dakraam dat wij wilden laten plaatsen had geen alledaags formaat, maar gelukkig maken de specialisten van Dakvenster-team ook dakvensters op maat. De communicatie met jullie vakmannen verliep gesmeerd, en het dakraam was in een mum van tijd...

Luuk Meis

Bij ons nieuwe dakraam konden we ook zonwering uitkiezen. Na ons goed te hebben laten adviseren gekozen voor rolluiken. Heerlijk dat we nu zelf de temperatuur en lichtinval kunnen regelen op onze zolderkamers. Bedankt voor de vakkundige hulp...

Uitzetbaar tuimeldakraam

Een uitzetbaar tuimeldakraam heeft een dubbele functie. U opent het raam door het naar binnen te laten kantelen, of door het raam naar buiten uit te zetten op een hendel. Dit type raam kan op drie verschillende standen worden gezet. De combinatie van mechanismen om het raam te openen maakt het raam heel gemakkelijk in gebruik. De prijs ligt daardoor wel hoger dan bij een gewoon tuimel- of uitzetraam.

Valraam

Een valraam valt naar één zijde open. Het scharnierpunt zit aan de onderzijde van het raam. U heeft de mogelijkheid om het raam naar binnen of juist naar buiten te laten vallen. Als uw raam naar binnen valt, heeft u het voordeel dat u het open kan zetten zonder dat er regen naar binnen komt. Een nadeel is dat een valraam moeilijker te onderhouden is dan de meeste soorten dakramen.

soorten dakramen

Lichtkoepel

Een lichtkoepel is ideaal voor een plat dak. Dit geeft de ruimte meer licht, ventilatie, comfort en een ruimtelijk gevoel. Het is ideaal voor in uw keuken, woonkamer of een werkplek waar weinig licht binnen valt. Het zonlicht zorgt ook voor meer warmte, waarmee u kosten bespaart op uw energierekening.

Lichtkoepels zijn beschikbaar in diverse soorten, zoals een ventilerende lichtkoepel met elektrische bediening, een koepel met rookventilatie of een daktoegangskoepel waarmee u gemakkelijk het dak kunt bereiken.

Er is een kans dat het in de zomer te warm wordt in een ruimte met een lichtkoepel. Daarvoor zijn diverse soorten zonwering beschikbaar, zoals zonwering op zonne-energie of een elektrisch verduisterend gordijn. Zo geniet u ieder seizoen optimaal van uw nieuwe lichtkoepel.

Lichttunnel

Een lichttunnel is net als een lichtkoepel geschikt voor een plat dak. Dit zorgt voor lichtinval zonder direct zonlicht. Dit gebeurt door middel van een buizensysteem. Hierin zijn spiegels geplaatst. Die weerkaatsen het licht naar de achterliggende ruimte. Zo krijgt u natuurlijk licht, wat op een prettige manier wordt verspreid over de ruimte.

Contact opnemen of offerte aanvragen

Alle soorten dakramen kunnen geleverd worden in diverse materialen en afmetingen. Ook maatwerk is mogelijk.
Neem contact met ons op voor meer informatie.