Tips om je huis tijdens de feestdagen/vakantieperiode veilig te houden

De feestdagen en de vakantieperiode zijn de drukste reisseizoenen van het jaar. De meesten van ons bezoeken onze vrienden en familie voor Thanksgiving, Kerstmis en Nieuwjaar. In de zomer genieten we graag van een welverdiende vakantie. Helaas geeft dit ook de mogelijkheid om in je huis in te breken. Dus voordat je vertrekt, is het belangrijk om voorzorgsmaatregelen te nemen om jouw huis veilig te houden. Het laatste dat je wilt, is thuiskomen van een bezoek aan familie en vrienden om erachter te komen dat er in je huis is ingebroken en dat je bezittingen zijn gestolen. Hier volgt een lijstje met beveiligingstips om je te helpen om jouw huis, tijdens de feestdagen en de vakantieperiode, te beschermen.

  • Sluit je huis volledig af – dit lijkt misschien een simpele tip, maar het elimineren van gemakkelijke toegangspunten voor een inbreker is belangrijker dan je denkt. Je moet rekening houden met alle manieren waarop in jouw huis kan worden ingebroken, inclusief de voordeur, de achterdeur, de deur naar de garage en alle ramen op de begane grond.
  • Sluit de gordijnen en de jaloezieën. Maak het dieven niet gemakkelijk om je huis te doorzoeken. Door de jaloezieën en de gordijnen open te laten, kunnen dieven bekijken wat er van waarde in je huis is. Als ze niet weten wat er in je huis staat, is het misschien niet de moeite waard om er in te breken.
  • Vermijd om op social media aan te kondigen dat je op vakantie gaat – dieven zijn handig, ze gebruiken social media ook in hun voordeel. Als een dief weet dat je huis leeg zal staan, lijkt het alsof je de deur laat openstaan om te worden beroofd.
  • Laat je buren of vrienden op je huis letten – vraag aan jouw vrienden en buren om langs je huis te rijden terwijl je de stad uit bent. Vraag hen ook om je post op te halen en de krant uit de brievenbus te verwijderen.
  • Een beveiligingssysteem – het is belangrijk om borden of stickers op je deuren en ramen te hebben, die aangeven dat je een beveiligingssysteem hebt. Beveiligingssystemen schrikken dieven af. De meeste beveiligingssystemen hebben een 24-uurs bewaking en als een dief dit ziet, zal hij hoogstwaarschijnlijk naar het volgende huis gaan.
  • Lampjes op een timer – of je nu wel of geen kerstverlichting hebt opgehangen, het is een goed idee om ze op een timer te zetten, waarbij ook een nachtverlichting in verschillende delen van je huis aangaat. Hierdoor lijkt het net alsof je thuis bent.

Neem contact met ons op voor hulp van een Sleutelmaker uit Rotterdam!